Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Gran ambient sardanístic en el 71è Aplec de la Sardana de Taradell

19 juny 2017

aplec-sardana-taradell-20173

Malgrat la forta calor, l’ombra del Pujoló va ser l’escenari ideal per celebrar aquest diumenge a la tarda l’edició 71 de l’Aplec de la Sardana. Hi van participar tres cobles: Genisenca, Lluïsos de Taradell i Sant Jordi Ciutat de Barcelona, que van interpretar un total de 23 sardanes de 22 autors diferents.

Els Lluísos amb en Xevi Capdevila interpertant "Navegant per la història"

Els Lluísos amb en Xevi Capdevila interpertant “Navegant per la història”

El repertori només va repetir dues sardanes de Ricard Viladesau: “Aigua Xelida” i “Mar de Tossa”. La resta era d’autors clàssics i de contemporanis, tres d’ells presents i acompanyats amb les seves respectives cobles a l’Aplec. Dues de les sardanes interpretades estaven dedicades als Lluïsos i als seus 140 anys de vida: “Navegant per la història” del tible primer de la cobla Lluïsos, en Xevi Capdevila, i “Lluïsos CXL” de Joan Druguet, actual contrabaix de la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, i que durant anys va formar part dels Lluïsos.

Les 3 cobles van acabar interpretant conjuntament dues sardanes: “Una mirada” de Pep Ventura, pare al finals del segle XIX de la renovació de la sardana ide la cobla, i “35è Aplec a Taradell”, de Josep Auferil, sardana que ha esdevingut l’himne de l’Aplec. També entre les obres interpretades hi va haver la sardana “El Castell d’en Boix”, del taradellenc Josep Casanovas.

aplec-sardana-taradell-2017

Enric Ortí a la tenora i Joan Druguet al contrabaix amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona

aplec-sardana-taradell-20174

La cobla Genisenca

Comparteix la notícia

BloggerRSS

Subscriu-te al Butlletí electrònic

* camp obligatori

Deixa un comentari

Sigues el primer a comentar

Notifica
avatar
wpDiscuz